Vine

Vine nu ook beschikbaar voor Android

Het zal je niet ontgaan zijn, afgelopen januari bracht Twitter een app uit waarmee je korte loop-video filmpjes van 6 seconden kan maken en delen: Vine. De gratis app heeft wereldwijd al meer dan 13 miljoen geregistreerde gebruikers, en was tot nu toe alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers. Afgelopen maandag kondigde Twitter aan dat de app nu ook voor Android-gebruikers beschikbaar is. De app is nog niet geheel gelijk aan de iPhone versie, er zullen in de komende weken nog een aantal updates volgen. Wel kregen de Android-gebruikers een extra mogelijkheid die de iPhone app niet heeft: zoom functionaliteit.

Lees hier de aankondiging van Twitter.

Wat kan je met Vine?

1. Het kan je bestaande content verrijken en visualiseren. Vine past prima in de trend van de visuele platforms als Pinterest, Instagram en Tumblr. De filmpjes zijn kort en er is een makkelijke deel-functionaliteit die de filmpjes direct in een tweet laat zien.  Het blijkt ook dat Vine filmpjes 4 keer vaker worden gedeeld dan YouTube-video’s.

2. Storytelling. De app is zeer geschikt voor bijvoorbeeld ‘behind the scenes-filmpjes’ en ‘how to’s’. Maak je merk persoonlijker door het gebruik Van Vine filmpjes en wees daarin niet te serieus, de gebruiker zal je video/merk eerder onthouden als deze voor een glimlach zorgt.

3. Op een simpele manier video content produceren. Het is nu wel heel makkelijk om video content met je eigen smartphone te produceren en verspreiden. Let er wel op dat je niet teveel probeert te vertellen, dit komt wellicht niet over in 6 seconden.

Creatief met Vine.

Veel creatievelingen hebben hun weg naar Vine al gevonden, bekijk voor wat inspiratie bijvoorbeeld eens de vine’s van illustrator Pinot of mode-fotografe Meagan Cignoli.

Het eerste bedrijf wat insprong op de lancering van de Android app was Samsung Mobile, bekijk hier hun coole Vine video: https://vine.co/v/b3v1m5p6Ijn

Ook diverse andere merken hebben al gebruik gemaakt van de populaire app. Bekijk hieronder 2 voorbeelden: Online retailer ASOS stimuleert shoppers om het uitpak-proces van hun bestelling via Vine te delen, met gebruik van een hashtag: https://vine.co/v/bJ9dTgx3wJt Doe-het-zelf-zaak Lowes geeft handige DIY-tips: https://vine.co/v/bPH2WPpnA7r

Bekijk meer mooie voorbeelden per categorie op deze site: http://brandsonvine.com/

Dit blog is 5 juni 2013 geplaatst op de website van SavvyWR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s