Verander je leven…begin in de keuken!

Sarah Britton is health foodie en met haar blog ‘My New Roots’ wil ze mensen inspireren om elke dag een gezonde keuze te maken.

Sarah groeide op met een doorsnee westers voedingspatroon met veel bewerkt voedsel. Ze noemde zichzelf weleens een bread-tarian: veel hotdogs, bagels en donuts. Het kon haar niet zoveel schelen wat ze at.
Daar kwam verandering in toen ze op een biologische boerderij aan de slag ging. Vijf weken groeiden uit tot een jaar en in deze tijd werd ze verliefd op voeding. Hier leerde ze niet alleen eigen groenten te verbouwen, maar ze ondervond er aan den lijve de positieve invloed van puur, onbewerkt voedsel. Ze had meer energie en levenslust dan ze ooit had gehad en voelde zich geweldig!

sarah-britton

 

Samenwerking tussen voeding, lichaam en geest
Eenmaal terug besloot ze de opleiding Holistic Nutrition in Toronto, Canada te gaan volgen om te begrijpen hoe het lichaam in elkaar zit en hoe voeding daar een verschil in maakt. Ze leerde daar ook over de heilzame werking van diverse voedingsmiddelen. Zo vertelt ze bijvoorbeeld dat sesamzaad niet alleen een belangrijke bron is van calcium (belangrijk voor de botten), maar ook heel goed werkt tegen migraine.

My New Roots
Om al haar nieuw verworven kennis te delen, startte ze hierna haar blog ‘My New Roots’. Hier deelt ze informatie over gezond leven en haar gerechten met foto’s waarvan je gaat watertanden. Haar recepten zijn veelal gebaseerd op groenten en fruit. Eerder vertelde ze in een interview in HappiFood 2013: ”De sleutel tot gezonde voeding ligt in de juiste verhouding van het zuur-base-evenwicht. Zuurvormend zijn bijvoorbeeld vlees, vis, suiker, alcohol en stress. Een verzuurd lichaam is veel vatbaarder voor ziektes en daarom is het belangrijk veel voeding te eten die het zuur neutraliseren. Groenten en fruit doen dat. Zij vormen dan ook de basis van mijn receptuur.’’

My New Roots header

Kleine stapjes maken samen een marathon
Sarah vertelt met aanstekelijk enthousiasme: ‘’Just by making one change in the kitchen, you can change your entire life’’. Ze wil dan ook haar lezers inspireren om elke dag een gezonde keuze te maken. Al is het maar het verkiezen van zilvervliesrijst boven witte rijst. Alle kleine stapjes bij elkaar maken een verschil. Volgens Sarah is het lifechanging. Het maken van deze gezonde keuzes geeft je bovendien een sterke basis en de regie over je leven!

TEDxAmsterdamWomen talk
Sarah sprak tijdens het TEDxAmsterdamWomen event in 2012. In deze talk vertelt ze over haar leven en hoe ze gekomen is waar ze nu is. Ze vertelt over haar blog en laat zien hoe je zelf amandelmelk kan maken. Je kunt niet anders dan haar enthousiasme delen als je Sarah hoort praten.

Nog meer My New Roots
Haar kookboek kun je hier op bol.com bestellen.
Ze gaf eerder in Amsterdam 2 lezingen, hier schreef ik onderstaande blogjes over.

My New Roots cookbook

 

 

 

Dit blog verscheen eerder op de website van UrbanChicks

5 gedachtes over “Verander je leven…begin in de keuken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s